مدت زمان طولانی است که مصرف چای گیاهی با سلامت ارتباط داده شده است. به گزارش «هلث نیوز» مصرف چای گیاهی که پیش از این به مشرق زمین محدود شده بود در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد و خاصیت درمانی نیز دارد. این روزها، پزشکان گنجاندن چای گیاهی به رژیم غذایی روزانه را توصیه می کنند. پس از آب، چای گیاهی پرمصرف ترین نوشیدنی در سراسر جهان به حساب می آید. در این مطلب به چند چای اشاره خواهیم کرد که خواندن آن مفید است. 1 - بادرنجبویه: اضطراب و حالت بی قراری را کاهش می دهد. این گیاه افسردگی، حالت عصبی و تنش را نیز درمان می کند برای خواب سالم، یک فنجان چای بادرنجبویه را با یک قاشق غذاخوری برگ دم کرده در یک لیوان آب جوش قبل ازخواب بخورید. 2 - مریم گلی؛ این چای عرق کردن هنگام خواب را از بین می برد و در نتیجه خواب راحتی ایجاد می کند. 4 قاشق غذاخوری مریم گلی خشک را در یک لیوان آب جوش بریزید و در آن را ببندید و بگذارید به مدت 4 ساعت و یا بیشتر بماند. سپس چای را صاف کنید و بخورید. 3 - آویشن: چای آویشن سرفه و برونشیت را کاهش می دهد برای آرام کردن برونشیت به کار می رود. برای هر یک لیوان آب جوش 2 قاشق مرباخوری آویشن را به مدت 10 دقیقه دم و روزی 3 بار مصرف کنید. 4 - رزماری: این گیاه نه تنها در پخت مرغ مورد استفاده قرار می گیرد بلکه چند نوع سردرد عصبی را نیز از بین می برد. از آن جا که رزماری رگ های خونی را گشاد نگه می دارد مانع سردرد می شود. برای تهیه چای یک قاشق مرباخوری رزماری خشک را به هر یک لیوان آب جوش اضافه کنید. 5 - بابونه؛ این چای نوشیدنی آرام بخشی است. مصرف روزی سه فنجان آن سوءهاضمه، ناراحتی روده تحریک پذیر و التهاب روده ای را کاهش می دهد. برای هر یک لیوان آب جوش، یک قاشق غذاخوری گل این گیاه را استفاده کنید، برای برطرف کردن ناراحتی حاد این چای را به مدت 2 ماه و یا بیشتر مصرف کنید. 6 - نعناع: تازه و یا خشک، چای نعناع بهترین روش تسکین سوءهاضمه، نفخ و جلوگیری از حالت تهوع است. این گیاه حاوی «Menthol » است که به سیستم گوارشی در هضم غذا کمک می کند. برای هر یک لیوان آب جوش یک قاشق غذاخوری برگ نعناع استفاده کنید. 7 - گل ساعتی: گل و برگ این گیاه حاوی ماده ای با خاصیت مسکن ملایم ویژه ای می باشد. مصرف این گیاه به عنوان بهترین درمان بی خوابی اگر با اضطراب نیز همراه باشد توصیه می شود یک قاشق مرباخوری آن را برای هر یک لیوان آب جوش استفاده کنید. شیرین بیان نحوه استفاده : خوراکی نظرات یادتون نره
خواص : شیرین بیان Liquorice - Licorice
نام علمی Glycyrrhiza globra
گیاه شناسی
شیرین بیان گیاه بومی ناطق مدیترانه است و در ایران در اکثر نقاط کشور می روید . شیرین بیان گیاهی است چند ساله و دارای ساقه ای بطول یک متر که در نواحی معتدل تا ارتفاع دو متر می رسد . برگهای آن مرکب از تعدادی برگچه های فدر و سبزرنگ می باشد . گلهای آن برنگ بنفش ، سفید . زرد است میوه آن مانند نیام و محتوی 5 تا 6 دانه می باشد .
ریشه شیرین بیان بطور خیلی عمیق در زمین فرو می رود . پوست ریشه قهوه ای سیر وسیاه است . مغز ریشه زرد رنگ بوده و طعم آن بسته بانواع مختلف تغییر می کند . مثلا شیرین بیان اسپانیا طعم ملایم دارد در حالیکه شیرین بیان یونان دارای طعم تلخ است .
خواص داروئی:
شیرین بیان از منظر طب قدیم ایران معتدل است .
شیرین بیان را بصورت قطعات کوچک به قطر 0/5 سانتیمتر و طول 1/5 سانتیمتر بفروش می رسانند .
1)مهمترین خاصیت شرین بیان که جدیدا کشف شده است و در آلمان و اروپا و آمریکا استفاده می شود درمان کننده زخم معده و سرطان معده است برای این منظور شربت شیرین بیان را تهیه کرده و هر روز بمقدار یک قاشق غذا خوری قبل از غذا به مریض بدهید و اگر این عمل را تا 4 ماه تکرار کنید شخص معالجه خواهد شد .
2)برای تقویت عمومی بدن مفید است
3)خوردن آن از پیری جلوگیری می کند
4)برای نرم کردن سینه موثر است
5)زخم ها و تاول های پوست را با چای شیرین بیان شستشو دهید تا زود خوب شود .
6)ملین است و معمولا آنرا با گیاهان دیگر مخلوط می کنند که انقباضات را کم می کند
7)مدر و عرق آور است
8)برای برطرف کردن زخم و التهاب دهان ریشه شیرین بیان را بمکید .
9)سرفه را برطرف می کند
10)ورم معده را برطرف می کند
11)تنگی نفس را تسکین می دهد
12)برای درمان سوء هاضمه مفید است
13)برای از بین بردن نفخ شکم مفید است
14)چشم را تقویت کرده و رفع سردرد می کند برای این منظو از فرمول زیر استفاده کنید :
2 گرم ریشه شیرین بیان را پودر کرده و با یک گرم شکر و یک گرم رازیانه مخلوط کنید سپس آنرا در آب خیس کرده و هر روز بخورید.
15)برای درمان موخوره چای شیرین بیان را به سر بمالید .
16)برای رفع بوی بد زیر بغل و پا از برگ های شیرین بیان پماد درست کرده و در این قسمت ها بگذارید .
17)شیرین بیان را اگر قبل از غذا مصرف کنید برای لاغری موثر است
قالب جدید وبلاگ پیچک دات نت |